Selecteer een pagina

Zoals ik maandag vertelde heb ik vorige week met Marieke zitten knutselen. We hadden als uitdaging slechts max. 3 inkten te gebruiken die we hadden uitgekozen.

Toen we met de 2e set bezig waren, wilde ik heel graag een techniek uitproberen maar ik wist helemaal niet of dat met deze inktkleuren wel kon. Leuk om te gaan proberen dus:

Bij de Retiform techniek ga je je blad in verschillende stukken verdelen. Dat doe je gewoon met een post-it (of 2) die je opplakt. En vervolgens ga je met een sponsje licht inkt aanbrengen bij de rand. Zo maak je een aantal van die randen, kriskras over je papier, zodat je verschillende vakken krijgt. Op deze kaart heb ik voor de vakken Peekaboo Peach gebruikt.

Daarna ga je in die vakken stempelen. Daarvoor plak je de randen weer af met post-its zodat je alleen het vak waar je bezig bent over houdt. En dan stempel je elke keer in 1 vak, elke keer met dezelfde kleur. Het leukste is het om hiervoor een stempelset te gebruiken met veel verschillende soorten beelden die toch goed bij elkaar passen. Ik heb dit keer de Butterfly Basics set gebruikt en de Flirty Flamingo inkt.

Persoonlijk vind ik het eindresultaat eigenlijk best heel leuk geworden, al zou ik volgende keer misschien niet die kleine bloemetjes bij de vlinder en grote bloem gestempeld hebben. Iets rustigs was daar beter geweest. Deze techniek ga ik zeker nog vaker doen. Heel simpel om te doen, je hebt er weinig voor nodig, en het resultaat is echt een wow!