Die bloemetjes en blaadjes die ik ingekleurd had, heb ik gebruikt op een scrappagina en een bijbehorende pocket pagina.

Ik hou sinds de zomer een weekalbum bij. Superleuk om te doen. Van elke week maak ik een spread, een linker- en rechterpagina. Heel soms heeft een week meerdere spreads nodig. Meestal gebruik ik alleen pocket pages maar ik vind het wel heel leuk om het af te wisselen met een scrappagina. En soms is het ook gewoon handig als je bijvoorbeeld van een week weinig foto’s hebt of je een foto extra wilt uitlichten.

In week 41, de week die ik jullie ga laten zien, was ik jarig op zaterdag. Maar ik had heel weinig foto’s van de week. Dus besloot ik om gebruik te maken van een scrappagina om zowel de enige foto van mijn verjaardag extra in het zonnetje te zetten, als dat het mooi uitkwam vanwege de weinige foto’s.

Op deze foto zitten wij heerlijk in het zonnetje te lunchen, want het was prachtig weer. Voor de pagina heb ik gebruik gemaakt van het Whole Lot of Lovely designpapier en natuurlijk de embellishments die ik gemaakt had van de Falling Flowers stempelset en bijbehorende stanzen (May Flower Thinlits). Ik had naast de gestempelde bloemen wat blaadjes uit gestanst uit Old Olive en de grote bloem uitgestanst uit Tranquil Tide en Pool Party. Ook had ik wat cirkels en sunbursts geponst en gestanst. Als laatste had ik voor de embellishments wat White Perfect Accents gekleurd. Dat kan namelijk ook met de Stampin’ Blends! Je kunt de accenten daarmee kleuren.

Ik heb met die embellishment 3 clusters gemaakt. 3 plekjes waar er embellishments zitten. Dat heb ik zo om de foto gedaan dat de foto extra nadruk krijgt. De foto zit trouwens gemat op Pool Party en Tranquil Tide. Bij het cluster rechtsboven heb ik ook de titel geplaatst.

Voor de titel heb ik gebruik gemaakt van de Letters for You stempelset en de bijbehorende Large Letters Framelits Dies en de kleine stempeltjes van de Labeler Alphabet stempelset.

Als laatste heb ik ‘You look gorgeous’ gestempeld in Tranquil Tide. Dat komt uit de Happy Birthday Gorgeous stempelset en dat vond ik wel toepasselijk. 🙂

De pocketpagina hoort natuurlijk bij de scrappagina en gebruikt daarom hetzelfde papier. Wel heb ik er voor gekozen om hier ook de roze kleur uit de set te gebruiken, wat ik op de andere pagina niet wilde. Dus heb ik ook roze accenten in embellishments gebruikt. Ik heb dezelfde bloemen, gestanste blaadjes en White Perfect Accents gebruikt voor de embellishments. Op het meest linkerkaartje staat het weeknummer. Soms zet ik  ‘week’ er bij maar dat vond ik in dit geval niet erg nodig. Ik heb alle fotos gemat op designpapier om ze wat meer bij het geheel te trekken. En in het middelste vak heb ik tekst geschreven, maar omdat ik ruimte over had heb ik daaronder een embellishment cluster gemaakt. Die ‘Happy Birthday’ en de ‘Hip hip hooray’ rechstbovenin komen uit die Happy Birthday Gorgeous stempelset.

Maak jij wel eens pocket pages? Laat hieronder jouw maaksels zien! Lijkt het je leuk om te leren? Neem dan contact met me op!