Misschien heb je hem een tijdje geleden gezien op mijn Facebookpagina, deze foto:

Ik schreef toen bij de foto het volgende: “Bloemetjes aan het kleuren zodat ik ze als embellishments kan gebruiken bij mijn pocket pages.” Daarop kreeg ik veel reacties van mensen die dat niet hadden bedacht of er tegenop zagen om het allemaal te moeten uitknippen.

Gelukkig hoefde ik deze bloemen niet uit te knippen, want er zijn stanzen bij. De bloemen die je ziet zijn uit de Falling Flower stempelset en zijn uit te stanzen met de May Flower Thinlits. Wat ik gedaan heb, is de bloemen gestempeld met Memento inkt. Ik zeg trouwens steeds bloemen maar ik heb ook de blaadjes gestempeld en daar had ik er achteraf gezien nog wel meer van kunnen hebben. Vervolgens heb ik de stempels ingekleurd met de Stampin’ Blends. Voor de bloemen & blaadjes heb ik Pool Party licht en donker, Bermuda Bay licht en donker, Daffodil Delight licht en donker, Old Olive licht en donker en Bronze gebruikt.

De Stampin’ Blends komen op dit moment in 12 kleuren in licht en donker en dan nog Ivory, Bronze en de color lifter. Hopelijk komen er later meer kleuren want ik vind het echt geweldig.

Hoe heb ik de bloemen nou precies ingekleurd? Ik heb steeds eerst licht gekleurd en vervolgens met de donkere kleur accenten aangebracht en deze vervolgens bij de rand vervaagd met de lichte kleur. Daarvoor maak ik dan kleine cirkeltjes met mijn stift. In deze video laat Carrie je het heel goed zien:

Je kunt natuurlijk ook altijd langskomen voor een lesje blending!

Vrijdag laat ik je zien waar ik al die bloemen en blaadjes voor gebruikt heb!